Magdalena i Kamil Pazik
Magda i Kamil to młode małżeństwo, obydwoje po wyższych studiach rolniczych w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego. To nowe pokolenie dobrze wykształconych rolników, którzy jednocześnie wierzą w nawiązanie ponownej relacji z Ziemią. Potrafią połączyć kalkulację ekonomiczną z głębokim przekonaniem o wartości takiego podejścia do rolnictwa, które oparte jest na szacunku do przyrody i zrozumieniu mechanizmów, które nią rządzą. Chcą przede wszystkim produkować zdrową żywność najwyższej jakości. Obydwoje wychowali się na wsi. Już w trakcie studiów, Kamil przestawił działkę w gospodarstwie swoich rodziców na ekologię w celu wdrożenia się w proces certyfikacji, uprawiał na niej ziemniaki i orkisz. Gdy młodzi zakończyli studia, rodzice Magdy przekazali im czternastohektarowe gospodarstwo położone w okolicy Sochaczewa, na skraju Puszczy Kampinoskiej. Magda i Kamil mają nadzieję, że udział w projekcie pomoże im lepiej zaplanować rozwój produkcji warzywniczej, rozwiązać problemy z nawadnianiem upraw oraz ruszyć z marketingiem po uzyskaniu certyfikatu ekologicznego. Stawiają przede wszystkim na sprzedaż bezpośrednią i budowanie trwałej relacji z odbiorcami swoich produktów.